Onze expertises lopen uiteen. Van funderingstechnieken tot een grondbank die bijdraagt aan een gezond milieu. Van kraanverhuur tot pontonverhuur in binnen- en buitenland… Bij iedere expertise kunt u bouwen op onze 60 jaar ervaring. Én op ervaringen in de praktijk die we u met trots presenteren. Klik daarom hieronder op een expertise die u aanspreekt en zie hoe we andere opdrachtgevers verder hebben geholpen. Staat er niet genoeg of leiden de praatjes en plaatjes tot vragen, bel ons dan gerust. Graag zelfs. Wie weet werken we dan snel samen aan een project die de moeite van presenteren op deze site meer dan waard is.
Projecten
Je kan zoveel zeggen…
Praatjes vullen geen gaatjes. Daarom laten we u graag zien tot waar we in staat zijn. En, laten we er niet omheen draaien, dat is niet mis. Van iedere expertise geven we u graag een kijkje in de projecten die we samen met onze opdrachtgevers hebben beetgepakt.
Drijvend kunstwerk
Verspreid over de middeleeuwse binnenstad stonden deze zomer, tijdens de Triënnale, dertien objecten opgesteld van kunstenaars en architecten. Stuk voor stuk creaties waarin ze op zoek gaan naar ‘wat schuilt er achter de gevels van het schilderachtige Brugge’.
De bouw van de Suurhoffbrug
De Suurhoffbrug is de toegangspoort tot de Maasvlakte en vormt een belangrijke schakel tussen Voorne-Putten en de Botlek, Europoort en Rotterdam. Er rijdt nu aanzienlijk méér en zwaarder verkeer over deze brug dan in de jaren ’70 was voorzien. De brug is in slechte staat en moet nodig worden gerestaureerd.
De berging van een vliegtuigwrak
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de nacht van 22 juni 1941, is in de weilanden bij Nieuwe Niedorp (NH) een Engelse bommenwerper neergestort. Het toestel werd boven de Kostverlorenpolder uit de lucht geschoten door een Duitse nachtvlieger. De bemanning bestond uit zes Tsjechen, in dienst van de Royal Airforce (RAF). Volgens de specialisten van defensie zouden de lichamen van de slachtoffers zich nog in het vliegtuig moeten bevinden. Alle reden om dit wrak te willen bergen.
IJzersterk en koppelbaar
In Bergschenhoek loopt de Hogesnelheidslijn (HSL) dwars door de bebouwde kom. Deze spoorlijn ligt er nu al zo’n twaalf jaar. Weliswaar in een verdiepte bak, maar toch zitten de bewoners al die tijd opgescheept met de geluidsoverlast van treinen die met een snelheid van 160 km/h passeren. Er staan hoge glazen geluidsschermen, maar die werken niet naar behoren.
Torenhoog
In Mijdrecht staat al sinds 1937 een opmerkelijk oriëntatiepunt: de vierkante watertoren aan de Industrieweg, inmiddels omgedoopt tot ‘Kompastoren’. Vanwege zijn bijzondere vorm is het een rijksmonument, ook al omdat het waterreservoir niet rond is maar kubusvormig.
Kat in ’t bakkie
Sinds 1 juli 2020 gelden er strengere regels voor het werken met een werk- of hijsbak.
Ultraluxe hotel
Voor Amsterdammers is het een iconisch gebouw: het Paleis van Justitie aan de Prinsengracht. Vanaf 1836 was hier de rechterlijke macht gevestigd. Het monumentale pand staat al jaren leeg. Het is onlangs aangekocht door een Chinese investeringsmaatschappij. Ruim 62 miljoen euro hebben ze er voor neergeteld. Binnen drie jaar moet het enorme complex worden omgetoverd tot het meest luxueuze hotel van Amsterdam.
De pont naar Noord
Het wordt steeds drukker óp en rond het IJ. Amsterdam Noord is een zeer gewild stadsdeel geworden. Er gaan dagelijks 67.000 reizigers met de veerponten naar de overkant. In 2030 zullen dat er rond de 100.000 zijn. Daarom gaat het huidige afvaartpunt achter het Centraal Station volledig op de schop. Het komt iets oostelijker te liggen. Er wordt extra land aangemaakt en er komen pontfuiken bij. Het project heeft de naam gekregen: ‘De sprong over het IJ’.
Tot op de bodem
Aan de rand van Almelo ligt de Leemslagenplas, een 30 meter diep water dat is ontstaan door zandafgraving. Sinds kort speelt deze plas een belangrijke rol in de koeling van het nabijgelegen ziekenhuis, het ZGT (Ziekenhuis Groep Twente). Via een twee kilometer lange leiding onttrekt het ziekenhuis koud water aan de plas om daarmee hun machines en ook ruimtes te koelen. Alleen het aanleggen van de leidingen was nog een hele operatie.
Werken in een witte wereld
‘Vierhonderd rijplaten in de sneeuw’. Het zou zomaar de titel kunnen zijn van een roman. Romantisch was het decor bij Nederhorst den Berg zéker, maar de 900 meter lange rijplatenbaan lag er niet voor niks.
Floriade 2022
Als de Floriade volgend jaar haar poorten opent in Almere, moeten de bezoekers in alle rust kunnen genieten van de geuren en kleuren van bloemen en planten. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Het park waarin deze wereldtuinbouwtentoonstelling plaatsvindt ligt namelijk pal aan de A6.
Almere Poort
Almere, een stad die nog maar 40 jaar oud is, groeit en bloeit. Over 10 jaar zullen er meer dan 300.000 mensen wonen. Nu al is het de achtste stad van het land. Het is eigenlijk een stad die bestaat uit een verzameling van wijken en stadsdelen, elk met een eigen inrichting en uitstraling.
Kom gerust langs voor een kop koffie!
Bel ons via 0297 – 237537 of mail naar info@vanschie.com