Projecten

Je kan zoveel zeggen…

Praatjes vullen geen gaatjes. Daarom laten we u graag zien tot waar we in staat zijn. En, laten we er niet omheen draaien, dat is niet mis. Van iedere expertise geven we u graag een kijkje in de projecten die we samen met onze opdrachtgevers hebben beetgepakt.

Van Schie_GWW_Infrawerken_materiaal_rijplatenauto_2019

Onze expertises lopen uiteen. Van funderingstechnieken tot een grondbank die bijdraagt aan een gezond milieu. Van kraanverhuur tot pontonverhuur in binnen- en buitenland… Bij iedere expertise kunt u bouwen op onze 60 jaar ervaring. Én op ervaringen in de praktijk die we u met trots presenteren. Klik daarom hieronder op een expertise die u aanspreekt en zie hoe we andere opdrachtgevers verder hebben geholpen. Staat er niet genoeg of leiden de praatjes en plaatjes tot vragen, bel ons dan gerust. Graag zelfs. Wie weet werken we dan snel samen aan een project die de moeite van presenteren op deze site meer dan waard is.

All
pontons

Geslaagde operatie

Het was een operatie waar geen chirurg of verpleegster aan te pas kwam: de verlossing van maar liefst 143 auto’s die opgesloten zaten in de parkeergarage van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De oprijhellingen naar de diverse verdiepingen waren tegelijk in elkaar gestort. De schade was enorm. Alle geparkeerde auto’s zaten als ratten in de val. Na maanden van onderzoek mochten ze eindelijk uit het gebouw worden gehaald. Maar hoe dan? Zonder oprijhellingen? Pontonspecialist Van Schie uit Mijdrecht en autobergings­bedrijf Modern uit Utrecht staken de koppen bij elkaar en losten het samen op.

Bekijken
Pagina niet gevonden - Van Schie

Pagina niet gevonden

Sorry, deze pagina bestaat niet

Maar we kunnen je hier wel een tof spel aanbieden! Speel mee het het te gekke ‘Dirt Dozer’. Pak met de dozer zoveel mogelijk stukjes grond op voordat de tijd om is, wat is uw highscore?

Screenshot 2019-04-23 at 13.40.34

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Ok

Hoogspanning op de Maasvlakte

Op de Tweede Maasvlakte bij de Amaliahaven zijn momenteel de voorbereidingen bezig voor de bouw van een nieuw 380 kV-hoogspanningsstation, een belangrijke schakel in de transitie naar duurzame energie. Dit extra station is hard nodig, omdat op het bestaande station geen nieuwe aansluitingen meer mogelijk zijn. Daarom wordt het elektriciteitsnet nu versneld aangepast, ook vanwege de sterk toenemende industrieën op de Maasvlakte. Extra windenergie op zee is daarbij onontbeerlijk. En dat is nu precies één van de doelen van dit nieuwe station: de verbinding vormen tussen de windparken op de Noordzee en het landelijk hoogspanningsnet.

Bekijken
bruggen

De stille kracht bij festivals

Je ziet ze niet. Je hoort ze niet. De honderden harde werkers die wekenlang bezig zijn om van een kale vlakte een fantastische feestlocatie te maken: rijplatenleggers, kraanmachinisten, tentenbouwers, riggers en mannen op heftrucks, hoogwerkers en knikmopsen. Hieronder de mannen van Van Schie. Ze hijsen de trussen tot grote hoogte, bedienen radiografisch bestuurbare rijplatenauto’s en bouwen in sneltreinvaart bruggen en pontonformaties. En als het feest begint, vertrekken ze met stille trom en komen een paar dagen later alweer terug om alles af te breken. Fascinerend.

Bekijken
pontons

Van Schie à Paris

Heel de wereld heeft deze zomer kunnen genieten van de Olympische Spelen in Parijs. Een veel besproken onderdeel was het zwemmen in de Seine. Was het water schoon genoeg? Liepen de deelnemers geen gevaar? En kon de wedstrijd wel doorgaan? Pas op het allerlaatste moment werd de kwaliteit van het water goedgekeurd en konden de langeafstandszwemmers en de deelnemers aan de triatlon de stromende rivier induiken. Bij beide zwemonderdelen was een belangrijke rol weggelegd voor de pontons van Van Schie.

Bekijken
funderingstechniek

Het gevecht tegen kwelwater

Als bij Lopik de noordelijke Lekdijk doorbreekt, dan loopt het hele Groene Hart onder water, plus een deel van de Randstad. Dat zou een ramp betekenen. Er wordt dan ook hard aan gewerkt om dat te voorkomen. Bij het dorp Jaarsveld wordt nu een nieuwe techniek toegepast om het altijd aanwezige kwelwater te beteugelen en het zogenaamde ‘piping’ te voorkomen. Daarvoor zijn geprepareerde verticale schermen ontwikkeld die diep de grond in gaan. Van Schie mocht ze plaatsen.

Bekijken
transport

Altijd onderweg

Op het land, op het water en zelfs hoog in de lucht. Onze mensen zijn altijd in beweging en altijd onderweg. Met pontonauto’s, zandkiepers, diepladers, dumpers, shovels, hoogwerkers, telekranen en torenkranen. Overal kom je ze tegen. Dag en nacht. In binnen- en buitenland. De afgebeelde zwaar transport combinatie – een vijfassige Volvo trekker en vierassige Broshuis dieplader – is met een 80 tons rupskraan onderweg naar Enschede voor een langdurend nieuwbouwproject van cascowoningen. Een rupskraan als deze wordt vooral ingezet op bouwterreinen met een oneffen ondergrond.

Bekijken
bruggen

Drijvende draaibrug

De Oude Haagsebrug in de Ringvaart bij Badhoevedorp was aan vervanging toe. De betonnen brug, die hoofdzakelijk dienstdeed als busbaan en als fietsverbinding, moest geheel worden gesloopt. Voor fietsers moest er een tijdelijke oplossing komen. Bussen konden omrijden. Voor Van Schie was dit een unieke kans om haar allernieuwste pontonbrug in te zetten, ook al omdat deze is uitgerust met een uitvaarbare middensectie. Dit laatste was hier een vereiste, omdat er in het seizoen veel pleziervaart doorheen moet.

Bekijken
1 2 12

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Ok