Wie niet horen wil, moet maar kiezen

Van Schie beschikt over de beste materialen, milieuvriendelijkste oplossingen en ervaren medewerkers als het gaat om geluidschermen plaatsen, vervangen, verlengen, repareren of onderhouden.

Van Schie_pontons_bentoniet_Journaal_Projecten_2002_voorjaar_WEB (21)

Steeds vaker wordt gekozen voor Van Schie als geluidsschermen onderwerp van gesprek zijn. Want door de continue ontwikkelingen die we doen, lopen we steeds voorop in kennis, kunde en materiaal.

Van Schie kan u op het gebied van geluidsschermen van dienst zijn bij nieuwbouw, vervanging, uitbreiding, reparatie, innovatie en onderhoud.

Nieuwbouw

Een volledig nieuw geluidsscherm, volledig naar uw wensen. De mogelijkheden in materialen, vormen en toepassingen zijn legio.

Vervanging

Soms voldoet een oud geluidsscherm niet meer aan de huidige eisen. Door slijtage, nieuwe wet- en regelgeving of productontwikkelingen. Dan verzorgt Van Schie met haar team graag de sloop en nieuwe plaatsing. Eventueel met gebruik van de bestaande fundatie van de constructie. Dat kan geld en tijd schelen.

Locaties

De geluidsschermen worden in de regel toegepast op de volgende locaties:

 • Wegen (Rijkswegen, provinciale wegen en gemeentelijke wegen)
 • Bedrijfsterreinen
 • Woonwijken
 • Parkeergarages
 • Rondom installatietechnische constructies (Airco-units, ventilatoren, motoren, pompen e.d.)
 • Particulieren

Uitbreiding en reparatie

Als het scherm enkele gebreken vertoont, dan kan reparatie een oplossing zijn. Met de juiste en vaak groene (gerecyclede) materialen. Ook werken de experts graag aan het verhogen of verlengen van de bestaande schermen om zo te voldoen aan nieuwe inzichten, eisen of wensen.

Innovatie

Ook met geluidsschermen is Van Schie continu in beweging om de schermen en de plaatsingen te verbeteren. In termen van duurzaamheid, kosten, geluidsvermindering en project-doorlooptijden. Voor elke denkbare situatie, bedenkt Van Schie een manier om u en anderen tegen geluid te beschermen.

Onderhoud

Met ons onderhoudsservice-pakket kunt u er van op aan dat geluidsschermen in topconditie blijven. Ondanks vernieling, natuurschade en vervuiling. Van Schie werkt met een grote diversiteit aan geluidsschermen. De schermen – opgebouwd uit steenwol – dempen en absorberen geluid als geen ander. Én ze zijn groen… De schermen worden geproduceerd van 100% recyclebaar materiaal, hebben een levensduur van minimaal 50 jaar en zijn optimaal geconstrueerd voor het stimuleren van begroeiing. Het is dus een verantwoorde, duurzame, efficiënte en ook nog eens effectieve oplossing.

 

 

De constructie

De uitvoering van de fundatie is afhankelijk van de locatie van het scherm in de omgeving, de opbouw van de grondslag en de afmetingen van het geluidsscherm.

De fundatiemogelijkheden zijn als volgt:

 • Op betonpalen
 • Op buispalen
 • Op staalprofielen
 • Op betonpoeren, al dan niet voorzien van een paalsysteem

De schermen, ofwel de bovenbouw

De bovenbouw van een geluidsscherm is bevestigd op de fundatie. De opbouw is vrijwel altijd van beton of staal. Daartussen worden elementen gemonteerd op verschillende wijzen:

 • Groen en absorberend: de steenwol-elementen bestaan uit een buitenframe met een vulling van gelaagd en geperste steenwol. De steenwol wordt voorzien van een PE net, die zorgt voor de bescherming.
 • Transparant: uitvoering van transparante geluidsschermen kan middels toepassing van elementen van glas of PMMA (kunststof). Hierbij zijn vele afmetingen en bevestigingssystemen mogelijk. Grootste voordeel van toepassen van transparante elementen is het creëren van zicht.
 • Aluminium: elementen opgebouwd uit aluminium zijn absorberend en reflecterend te verkrijgen.
 • Beton: elementen van beton zijn allerlei maten en diktes te verkrijgen. Verder is het bij beton mogelijk om elke gewenste structuur aan te brengen.
 • Kokos: elementen opgebouwd uit een stalen buitenframe en een vulling van met kokos omwikkelde PE buizen.
 • Kleuren: alle te leveren elementen zijn in elke gewenste kleur te leveren.

Advies en ontwerp

Naar aanleiding van de situatie en de wensen van de opdrachtgever maken de experts op basis van kennis, ervaring en beschikbare materialen, een passend ontwerp die als basis dient van een vrijblijvende offerte.

Bestekservice

Geen situatie is gelijk. Graag adviseren wij u voor de opmaak van uw bestekstekst of werkomschrijving. Eveneens kunnen de gewenste elementen als directielevering in uw werk ter beschikking aan de aannemer worden gesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om de geluidsschermen geheel turnkey op te leveren. Van Schie verzorgt dan naast installatie ook de gehele engineering.

Installatie

De installatie van de schermen voeren wij geheel in eigen beheer uit. Dat geldt dus voor het transport, aanbrengen van de fundatie, de installatie van de schermen en het eventueel aanbrengen van de beplanting. Van Schie is VCA* en ISO9001 gecertificeerd.

Beplanting

Naast het scherm leveren en planten we ook klimplanten. Daarmee geeft u na volgroeiing uw scherm een natuurlijke uitstraling en inpassing in het landschap. Onderhoud van de beplanting is belangrijk voor een snelle begroeiing: ons onderhoudsschema kan hier voor worden ingezet.

Mobiele geluidsschermen

Nieuw bij Van Schie is nu ook een mobiel geluidscherm! Soms komt het voor dat er op een bepaalde locatie geheid moet worden, waar de geluidsproductie minimaal mag zijn. Denk bijvoorbeeld aan binnenstedelijk gebied. Van Schie heeft hiervoor dé oplossing: een mobiel geluidsscherm wat eenvoudig is uit te ‘klappen’ en te positioneren op de juiste plaats zodat het geluid in die richting wordt tegen gegaan. Zo kunt u – én de omgeving – ongestoord doorwerken.

Laat u adviseren

Meer weten over de geluidsschermen? Vul dan het onderstaande formulier in, wij reageren zo snel mogelijk. Heeft u vragen en overlegt u die liever persoonlijk? Bel dan gerust even met onze expert.

 • Hidden
 • Hidden
 • Wij gebruiken uw gegevens om te antwoorden (privacyverklaring).

Wilco - pasfoto
 • Wilco van der Sar
 • Specialist geluidsschermen

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief