In Boskoop wordt gewerkt aan het herstel van de hefbrug. Van Schie leverde een pontonbrug, zodat de fietsers en voetgangers over de brug kunnen komen. 15 Jaar geleden brachten we daar óók een pontonbrug aan. Wij doken natuurlijk in het archief!

Van Schie_Pontons_ponton_verhuur_Boskoop_2019 (5)

Op dit moment zitten de herstelwerkzaamheden van de hefbrug ‘em vooral in de beide torens. Deze worden verstevigd, zodat ze beter bestand zijn tegen harde wind. Ook worden de door roest aangepaste verbindingspunten hersteld en wordt de constructie hoog in de torens versterkt die nodig is om de ballastblokken aan op te hangen. De torens van de hefbrug bleken dusdanig instabiel dat de Provincie heeft besloten de brug af te sluiten om deze direct te kunnen herstellen.

Van Schie leverden een pontonbrug zodat de fietsers en voetgangers zonder natte voeten over de Gouwe kunnen komen. Het overige verkeer rijdt gedurende de herstelwerkzaamheden om via Alphen aan den Rijn en Waddinxveen.

ARCHIEF 2004: “Snelle actie in Boskoop”. 

In 2004 leverden we ook een pontonbrug in Boskoop. Toen was deze pontonbrug echter ook beweegbaar. Een aantal keer per dag werd de pontonbrug opzij gevaren, zodat er schepen kunnen passeren. Dat is in 2019 niet mogelijk, omdat het op dit moment onveilig is om onder de hefbrug door te varen. Lees hier het hele artikel wat in het najaar van 2004 in het Van Schie Journaal heeft gestaan.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief