Grondverzetmachines zijn er in soorten en maten: zware graafkranen (al dan niet radiografisch gestuurd), rupskranen, midikranen, minigravertjes. Stuk voor stuk machines, bedoeld voor het ontgraven en aanvullen van grond, het graven van sleuven, het herinrichten van een bedrijfsterrein of het aanleggen van riolering.

VS Journaal_Voorjaar 2022_Infra_pontons_rijplaten_bruggen_kranen_WEB (6)

Bij al dit soort werkzaamheden bestaat altijd het gevaar dat er – ondanks alle voorzorgsmaatregelen en metingen – een bestaande ondergrondse kabel wordt geraakt. Er zijn bedrijven (lees: opdrachtgevers) die dat risico absoluut niet willen lopen, zoals ICT-bedrijven en vooral datacenters, waar veel kwetsbare kabels en leidingen in de grond zitten. Bij deze bedrijven is het dan ook ten strengste verboden om met machines in de grond te graven.

Van Schie beschikt over een machine die niet graaft, maar de grond wegzuigt rond kabels, leidingen en boomwortels. Het apparaat bestaat uit een compacte zuigbox die aan de graafmachine wordt gekoppeld en hydraulisch wordt aangedreven. Op die manier worden met behulp van vacuĆ¼m-techniek kabels en leidingen op een veilige manier blootgelegd.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief