Als de Floriade volgend jaar haar poorten opent in Almere, moeten de bezoekers in alle rust kunnen genieten van de geuren en kleuren van bloemen en planten. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Het park waarin deze wereldtuinbouwtentoonstelling plaatsvindt ligt namelijk pal aan de A6.

Van Schie_Geluidsscherm_Floriade_Journaal_2021 (3)

De geluidsoverlast van deze drukke autosnelweg wordt straks tegengegaan door een milieuvriendelijk geluidsscherm bovenop de reeds aangelegde aarden wal. Van Schie plaatste hier een geluidwerend scherm, bekleed met kokosvezels.

Het geluidsscherm is bijna 700 meter lang en 3 meter hoog. Het fundament van het scherm bestaat uit 183 staalprofielen, die 7 meter de grond in gaan. Het staat er niet alleen voor de zes maanden durende Expo. Het hele Floriadeterrein blijft ook nĂ¡ die tijd grotendeels intact. Het wordt doorontwikkeld tot een groene, gezonde stadswijk waar het straks aangenaam wonen is.

Het krijgt de naam Hortus, een kleine plantenstad met een oppervlakte van 60 hectare, met veel leefruimte, maar ook een stad die zelfvoorzienend is. En dat niet alleen op het gebied van energie, maar ook als het gaat om voedselvoorziening. Want ook een groot deel van de tuinen die voor de Floriade worden aangelegd blijven bestaan, zoals de groenten- en kruidentuinen en de vele soorten fruitbomen.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief