Als eerste GWW bedrijf in De Ronde Venen werken wij nu energieneutraal als gevolg van de maar liefst 1.580 zonnepanelen die we onlangs in gebruik hebben genomen. Onder aanwezigheid van alle collega’s en hun families, prikte wethouder Rein Kroon letterlijk de stekker om van de grijze stroom naar de groene stroom. Nog voor het eind van het jaar zijn we óók van het gas af.

DCIM100MEDIADJI_0026.JPG

Vanuit de lucht lijkt het wel een strak blauw tapijt, de meer dan 2.600 m2 zonnepanelen die de afgelopen maanden zijn geïnstalleerd op onze werkplaatsen. Per stuk leveren ze een vermogen van zo’n 235 kWh per jaar, zodat ze met elkaar ons gehele bedrijf ruimschoots kunnen voorzien van ‘prik’.

Hiermee zetten we een belangrijke stap in het bereiken van onze visie om energieneutraal te werken en zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energiebronnen. We dragen hiermee ook bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van de gemeente: klimaatneutraal in 2040.

Op onze speciale ‘Familiedag’ trok wethouder Rein Kroon de stekker uit het ‘grijze’ stopcontact. Daarmee viel direct hoorbaar en zichtbaar de stroom uit. Daarna prikte hij de stekker in het grote groene stopcontact waarmee de gehele ruimte met beeld, licht en geluid weer tot leven kwam. “Het is natuurlijk een spannend moment om over te stappen van energiebron, maar het is geweldig om te zien dat steeds meer bedrijven in De Ronde Venen zich inzetten voor verduurzaming en daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Met de 1.580 zonnepanelen is Van Schie qua aantal koploper geworden in onze gemeente”, aldus wethouder Kroon.

Onder onze leus ‘continu in beweging’ presenteerden we op deze familiedag, naast het in gebruik nemen van de honderden zonnepanelen, ook een nieuwe bedrijfspromo en onze zelf ontwikkelde personeelsApp!

  • Hidden
  • Hidden
  • Wij gebruiken uw gegevens om te antwoorden (privacyverklaring).

van-schie-laura-veenis
  • Laura van Schie
  • Office Manager

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Ok