Waterwerken op ’t droge

Voor een drijvende brug, groot event, onderhoudswerkzaamheden of bijvoorbeeld bij het aanbrengen van beschoeiingen werkt u beter met de plaatpontons van Van Schie.

van-schie-plaatponton-midden

In Nederland en ver daarbuiten levert Van Schie excellente eilanden of werkvloeren van gekoppelde plaatpontons. Zelfs drijvende bruggen met extreem drijfvermogen voor zwaar materiaal, leveren we met alle toebehoren. Denk hierbij aan speciale op- en afrijkleppen, wielgeleiders, verankeringssystemen, leuningpalen, spudpalen en hekwerken.

Hoeveel pontons u nodig heeft, wat de optimale constructie is en welke slimme toepassingen we voor u in kunnen zetten, hangt af van de situatie. Daar adviseren we graag over. Bijvoorbeeld door het doen van een stabiliteits- en sterkteberekening, een 3D-tekening en natuurlijk een degelijk advies. De pontons leveren we per vrachtwagen en laten we met eigen kranen te water. En dankzij het Van Schie-koppelsysteem is uw eiland in no time geconstrueerd.

Specificaties

Het ponton is een volledig afgelast doosvormig lichaam, bestaande uit plaatstaal (S355). De dikte van het stalen bovendek is 3 mm. Het gehele dek is voorzien van een antisliplaag. De bodem van het ponton is 2,5 mm dik, terwijl de wanden een dikte hebben van 2 mm. Inwendig zijn vijf dwarsschotten en twee langschotten met ronde openingen aangebracht, daardoor wordt een grote stijfheid verkregen. Aan de korte zijde zijn drie bovenkoppelingen en vier onderkoppelingen aangebracht, aan de lange zijde zes bovenkoppelingen en acht onderkoppelingen.

Meer specificaties en accessoires bekijken? Download dan onze productsheet. Maar weet dat onze pontonexperts u dolgraag meer vertellen.

van-schie-plaatponton-midden
Middenponton
Lengte
4.200 mm
Breedte
2.100 mm
Hoogte
730 mm
Transporthoogte
780 mm
Bovendek
3 mm
Gewicht
1.185 kg
Drijfvermogen bij 300 mm vrijboord
2.100 kg
Maximale deklast
10 ton /m2
Maximale belasting koppeling
11,5 ton
Maximale belasting per m2
500 kg
van-schie-plaatponton-eind
Boegponton
Lengte
4.725 mm
Breedte
2.100 mm
Hoogte
730 mm
Transporthoogte
780 mm
Bovendek
3 mm
Gewicht
1.200 kg
Drijfvermogen bij 300 mm vrijboord
1.942 kg
Maximale deklast
10 ton / m2
Maximale belasting koppeling
11,5 ton
Maximale belasting per m2
500 kg

Vrijblijvende offerte

Wilt u een offerte op maat van ons ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in, wij reageren zo snel mogelijk met een prijs op maat. Heeft u vragen en overlegt u die liever persoonlijk? Bel dan gerust even met onze expert.

  • Hidden
  • Hidden
  • Wij gebruiken uw gegevens om te antwoorden (privacyverklaring).

NK2022
  • Nico Kempen
  • Hoofd Verhuur

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief