Boorbuizen plaatsen

Het plaatsen van een boorbuis, ook wel bekend als de ’twistertechniek’, is een techniek waarbij je feitelijk voorboort en tegelijkertijd een buis plaatst.

CASTING_VAN SCHIE_AMSTERDAM 2019_1_SQUARE_for web

Deze buizen worden bijvoorbeeld gebruikt als spoor- of tramfundatie, maar ook voor het plaatsen van een telecommast. Je boort hiermee gelijk een buis de grond in, ook wel bekend als een casingbuis. Op deze manier wordt trillingsvrij een boorbuis geplaatst op de gewenste locatie, zoals in het centrum van een stad waar geen trillingen gewenst zijn.

De zogenaamde ‘casing twister’ is een stuk gereedschap wat kan worden geplaatst op een graafkraan als op een mastgeleide machine. Hiermee kunnen boorgaten met een buisdiameter tot wel 820 mm worden geraliseerd. Eén van de grootste voordelen van het plaatsen van boorbuizen zijn de eenvoudige bediening en zeer korte insteltijden. En natuurlijk het feit dat je voorboort en tegelijk een buis plaatst.

Laat u adviseren

Meer weten over efficiënte funderingswerken? Vul dan het onderstaande formulier in, wij reageren zo snel mogelijk. Heeft u vragen en overlegt u die liever persoonlijk? Bel dan gerust even met onze expert.

  • Hidden
  • Hidden
  • Wij gebruiken uw gegevens om te antwoorden (privacyverklaring).

van-schie-laura-veenis
  • Laura van Schie
  • Office Manager

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief