Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat het populaire programma voor het eerst op de buis verscheen. Toen heette het nog ‘Vlieg er eens uit’. Bij Van Schie kijken we met veel plezier terug op al die jaren dat ons bedrijf de opbouw van alle ‘natte’ locaties mocht verzorgen.

Ter Land Ter Zee (2)

Onze pontons vormden bij alle onderdelen die René Stokvis van de TROS in 1973 bedacht, de basis van dit langstlopende programma op TV in Nederland. Het is al ruim dertien jaar gestopt, maar het programma leeft nog steeds, ook bij de jongere generaties.

Het is vermaak van alle tijden, want wat is er nou leuker dan ‘iemand op z’n plaat te zien gaan’. En als deelnemer hoef je niet sterk of slim te zijn en je hoeft er geen jaren voor te trainen. Iedereen kan er aan meedoen, om één minuut een ster te zijn. ‘One moment of fame’. Wie wil dat nou niet!

Jubileumuitzendingen

Onlangs zijn er weer enkele speciale jubileumuitzendingen geweest op TV en ook in Delft werd een speciale editie gehouden door studenten die met zeepkisten over de pontonbaan ‘raceten’ om aan het eind te remmen en vervolgens naar de bel te springen.

Bij Van Schie hebben we 25 jaar lang een vast pontonteam gehad onder leiding van Theo Kooyman, die de TV-mensen adviseerde en technische oplossingen bedacht voor nieuwe onderdelen van het programma. Denk aan Snel naar de Bel, Fiets ‘m d’r in, Hoog en Droog en niet te vergeten de zeephelling voor het Tobbedansen.

Bovendien moesten er op elke locatie stabiele pontons worden geformeerd voor de rijdende camera’s. De bel en de twaalf meter lange paal hebben nog jarenlang in Mijdrecht in de loods gelegen, in de hoop dat er een doorstart zou komen van het wekelijkse TV-programma. Maar helaas…

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief