Ook de organisatie van de Floriade Expo – de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere – heeft ervaren hoe belangrijk pontons kunnen zijn op de grens van land en water. En ook hoe Van Schie op elke locatie en voor elke situatie weer een innovatieve oplossing heeft, gestoeld op jarenlange ervaring bij grote evenementenlocaties.

Van Schie pontons bruggen kranen rijplaten Journaal 2022 najaar (9)

Maar ook door het steeds weer ontwikkelen van nieuwe producten met de daarbij behorende ‘accessoires’, zoals diverse typen hekwerken, oprijkleppen, radiografisch bediende spudpalen, antislipvloeren, enzovoorts.

Op het Centrale Plein van Floriade heeft Van Schie een pontonformatie gebouwd voor het Main Stage – gesponsord door de Vriendenloterij – waarop elke zondag, vijfentwintig weken lang, klassieke concerten worden uitgevoerd door topmusici, zoals harpiste Lavinia Meijer, pianist Mike Boddé, het Metropoolorkest en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Daarnaast heeft Van Schie bij de ingang van het Expo-terrein een drijvend platform gebouwd. Bezoekers kunnen vanuit hier per elektrische pendelboot direct naar het hart van het Floriadepark worden gevaren. Deze afvaartsteiger bestaat uit uiterst stabiele VSP-pontons, voorzien van hekwerken, oploopkleppen en antislipvloeren. De Floriade Expo werd dit voorjaar geopend op 14 april en sloot haar poorten op 9 oktober.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief