Hoe steek je een 200 meter lange pijpleiding onder een kanaal door? En hoe leg je die in volle lengte klaar als er op het land te weinig ruimte is? Dat waren de vragen in Zuid-Limburg bij de plaats Elsloo, gelegen aan het Julianakanaal. Mede door Van Schie werd het probleem op een unieke manier opgelost.

van-schie-plateau-in-de-maas-1

Ter hoogte van kasteel Elsloo kruisen twee buisleidingen van PPS-Pipelines het Julianakanaal. Ze liggen in een bestaande duiker die onder het kanaal doorloopt. Deze ‘Hemelbeekduiker’ bleek in slechte staat te verkeren. Dus werd er twintig meter verderop een nieuwe tunnel geboord om daar de twee buisleidingen door te trekken. Dat gebeurde door Visser & Smit Hanab, specialist op het gebied van ondergrondse leidingen en horizontaal boren (HDD). Het probleem was alleen dat de 200 meter lange buis – in stukken aan elkaar gelast – in volle lengte klaargelegd moest worden, haaks op het Julianakanaal. Maar daar was geen ruimte voor. Parallel aan het kanaal kronkelt de Maas, die meteen ook de grens vormt met België. Tussen beide wateren ligt een strook grond van amper 150 meter, dus niet breed genoeg voor een juiste insteek. Maar de uitvoerders hadden een oplossing.

Onder auspiciën van Visser & Smit bouwde Van Schie een plateau op buispalen in de Maas, voor de ontbrekende extra meters. Bovendien zorgde de autolaadkraan van Van Schie met z’n uitschuifbare giek van 27 meter voor perfecte ondersteuning en geleiding tot op de grens met België. De twee buisleidingen (een dikke en een dunne buis) maken deel uit van een ondergronds netwerk, waardoor petrochemische producten onder druk worden uitgewisseld tussen bedrijven in het Ruhrgebied en de havens van Antwerpen en Rotterdam. Het hele netwerk is 650 km lang.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief