De Keukenhof is het meest bekende en grootste bloemenpark ter wereld. Het ligt midden in de Bollenstreek. Een schitterend aangelegd park, vol met geuren en kleuren, dat in 1950 voor het eerst toegankelijk werd voor het publiek. Elk jaar weer, doet men er alles aan om het park nóg aantrekkelijker te maken. Er wordt nu gebouwd aan een romantische Engelse landschapsbrug.

Van Schie_Kraanverhuur_Keukenhof_Engelse brug_web (2)

In het park liggen diverse waterpartijen, met elkaar verbonden door bruggen. De houten brug in het noordelijk deel van het park was te oud en te smal voor het groeiende aantal bezoekers. Daarvoor in de plaats komt nu een brede stenen brug in Engelse stijl.

Voor de plaatsing van het fundament heeft Van Schie een 200-tons kraan ingezet. De secties waaruit de brug is opgebouwd – prefab aangeleverd – wegen elk 18 ton. De brug wordt later bekleed met basaltstenen, waardoor een locatie ontstaat als in een Engelse historische film, helemaal in stijl met dit gedeelte van het park. De architect van de brug is Lars Bouwman. Het hele project is in handen van Vessies Infra, onderdeel van de AW Groep in Lisse.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief