Wakker worden tussen de leeuwen, giraffen, neushoorns en struisvolgels. Wie wil dat nou niet? Sinds kort kan dit in het Safari Resort van de Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. In het luxe resort zijn honderden lodges, maar ook safaritenten en boomhutten gebouwd, met direct uitzicht op de dieren. Mens en dier zijn alleen van elkaar gescheiden door een diepe gracht voorzien van damwand, gerealiseerd door Van Schie.

van-schie-damwand-in-safaripark-1

Grenzend aan het safaripark staan nu 425 lodges, allemaal in Afrikaanse stijl gebouwd. Vanuit de woonkamer loop je zo het terras op, waarbij je zo’n zes meter verwijderd bent van de dieren. Ontbijten in Afrikaanse sferen, met uitzicht op de savanne. Met giraffen en neushoorns als nieuwsgierige toeschouwers. Een belevenis. Dit voorjaar is een nieuw gedeelte voor de leeuwen aan het resort toegevoegd. Voor deze dieren moest de barrière aan wat andere eisen voldoen: een bredere gracht, plus damwanden met een hekwerk en stroomdraden.

Van Schie is gestart met het uitvoeren van sonderingen en het uitwerken van de damwandberekening. Na goedkeuring zijn er over een lengte van 450 meter damwanden geplaatst voor twee leeuwenvlaktes. Daarbij zijn damwandplanken gebruikt van 5,5 tot 7 meter lang. Het leuke is dat de dieren ook ‘s nachts verschijnen en weer verdwijnen, omdat het maanlicht wordt nagebootst. In samenwerking met Philips is een hypermoderne lichtinstallatie ontworpen waardoor je in het donker nog steeds diepte ziet en in 3D de schimmen van de dieren kunt waarnemen.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief