Langs de Grote Beer, een drukke verkeersader in Veenendaal, heeft Van Schie een oud houten scherm vervangen door een eigentijds 2 meter hoog geluidsscherm, gebouwd op een aarden wal.

VS Journaal_Voorjaar 2022_Infra_pontons_rijplaten_bruggen_kranen_WEB (32)

Ooit was Veenendaal – door de eigen bevolking ook wel ’t Veen genoemd – een nederzetting van turfstekers op het laagste punt in de Gelderse Vallei, aan de voet van de Utrechtse heuvelrug. Maar de tijd heeft hier bepaald niet stilgestaan. Het drassige veengebied heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een bloeiende stad met zo’n 68.000 inwoners, de derde stad van de provincie Utrecht.

Naast industrie- en winkelstad is het ook een groene stad. In 1997 werd Veenendaal zelfs uitgeroepen tot de ‘Groenste stad van Europa’ en in 2004 tot ‘Groenste stad van Nederland’. Door de zich uitbreidende industrieterreinen is ook de verkeersdrukte aan de randen van de stad enorm toegenomen, met name het autoverkeer over de Grote Beer, de scheidingsweg tussen een winkelboulevard en een woonwijk met veel groen.

Om de bewoners te beschermen tegen de geluidsoverlast is nu een 470 meter lang bestaand geluidsscherm vernieuwd, passend bij het groene uitzicht van de bewoners erachter. Het scherm is 2 meter hoog, opgebouwd uit absorberende elementen van het type Kokowall en zal volledig worden begroeid. Opdrachtgever is de gemeente Veenendaal.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief