Nieuws

4 Nieuwe containerauto's

De techniek staat nooit stil. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen. Zo ook bij de laad- en lossystemen van containerauto’s. Bij Van Schie volgen we alles op de voet. Binnenkort rijden er weer vier nieuwe containerauto’s onze poort binnen: twee Volvo’s en twee Ginaf’s, voorzien van de modernste containerafzetinstallatie.

Van Schie pontons bruggen kranen rijplaten Journaal 2022 najaar (28)

Voor het laden en lossen van containerbakken bestaan in principe drie systemen: met haakarm, met kettingen en met kabel. De vrachtwagens van Van Schie zijn allemaal voorzien van een systeem met staalkabel. Dat verdient de voorkeur boven de andere twee systemen. Het is sterker, de hele inrichting weegt een ton lichter en de bak kan veel ‘horizontaler’ worden op- en afgezet, wat weer gepaard gaat met een betere stabiliteit. Maar ook wordt het systeem met kabel alsmaar veiliger en bedrijfszekerder.

 

Triple-as

Onze nieuwe auto’s hebben een triple-as, waarvan as 2 is voorzien van luchtvering. As 3 en 4 zijn hydraulisch. Dat scheelt in gewicht en zorgt voor meer comfort. Bovendien kan de auto makkelijker worden rechtgesteld, oftewel ‘waterpas’. De installatie is voorzien van hydrauliek voor kraanbak en hydrauliek voor de (vloeistofdichte) milieukleppen.

Verder is het systeem optimaal beveiligd met (luchtbediende) kraanbakvergrendeling en aan de voorzijde een extra slotbalk. Twee zogenaamde ‘tafels’ zorgen ervoor dat de bak perfect wordt opgevangen en gecorrigeerd, mocht hij iets uit het spoor lopen. Tot slot: alle auto’s voldoen aan de hoogste veiligheids- en milieu-eisen, zoals een hydraulisch uitschuifbare onderrijbeveiliging (stootbalk) en een Euro6-dieselmotor.

Laat u adviseren

Vragen over onze vele transportmogelijkheden? Vul dan het onderstaande formulier in, wij reageren zo snel mogelijk. Heeft u vragen en overlegt u die liever persoonlijk? Bel dan gerust even met onze expert.

  • Hidden
  • Hidden
  • Wij gebruiken uw gegevens om te antwoorden (privacyverklaring).

van-schie-bas-van-der-eijk_transport-03
  • Bas van der Eijk
  • Transport planner

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Ok