Bij Van Schie staan we nooit stil. Niet op de weg, niet op het water en ook niet op onze eigen werf.

Van Schie pontons bruggen kranen rijplaten Journaal 2022 najaar (7)

Om de opslag en uitgifte van de vele soorten pontons snel en efficiënt te kunnen verwerken, zijn op ons terrein in Mijdrecht twee nieuwe ultramoderne (dubbele) bovenloopkranen gebouwd, elk met een capaciteit van 2 x 10 ton (per kraan).

De hele installatie vervangt de oude bovenloopkraan, omdat de oppervlakte onder de oude kraan te beperkt was. Het werkoppervlak is nu meer dan verdubbeld en kan er op twee plekken tegelijk – onafhankelijk van elkaar – worden geladen en gelost.

Bovendien kunnen de pontons hoger worden opgestapeld. De hele installatie voldoet aan de laatste (hoge) veiligheidseisen waaronder valbeveiliging. Het systeem is voorzien van een zogenaamde ‘mankooi’ waar de verantwoordelijke medewerker kan instappen, met het te hijsen ponton meereizen, op hoogte aanpikken en weer terugkeren naar het volgende ponton. Al die tijd zit hij vast aan een gezekerde lijn.

Extra noviteit

Er kunnen vaste stopposities worden ingesteld voor ‘keurige’ rechte stapels. In de nabije toekomst wordt aan het systeem volledig automatische besturingstechniek toegevoegd, zodat de pontons ook op nummer kunnen worden neergezet en weggehaald, net als op een containerterminal. Ook zal er een automatische wasstraat aan worden gekoppeld.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Ok