Eén adres, voor alle mogelijkheden

Voor oeverbescherming, een dijk of een bouwput… Van Schie levert én plaatst de juiste damwand. Met de juiste technieken, de juiste ervaring en de juiste materialen die passen bij de vraag, de omstandigheden en het projectbudget dat beschikbaar is.

van-schie-damwand

Gewoon een hele goede damwand nodig? Bel dan met onze damwandenexperts voor een goed advies en een aantrekkelijk prijsvoorstel. En wil je echt iets bijzonders? Weet dan dat de experts, specialisten zijn in bijvoorbeeld lastige locaties als krappe omgevingen of gebieden met veel verkeer… Van Schie pakt het aan met een flinke dosis ervaring als basis. Van engineering tot trillingsanalyses. En van plaatsing tot stempelraamconstructies, de damwandenexperts van Van Schie doen het, maken het én regelen het!

Technieken

Damwanden plaatsen we op de volgende manier:

 • Door middel van trillingen wordt de damwand de grond ingetrild;
 • Als omgevingsfactoren vragen om weinig trillingen, kunnen we ook dan damwanden plaatsen met de juiste technieken.
 • Door middel van heihamers (een hydraulisch aangedreven valgewicht) wordt de damwand de grond in geheid;
 • Trillingsvrije methode waarbij de damwand met veel kracht de grond wordt ingedrukt. Techniek wordt toegepast op locaties waar er eisen worden gesteld aan de trillingsniveaus. Dit soort locaties zijn bijvoorbeeld binnenstedelijke gebieden en rondom monumentale panden. In geval van een zware bodemconditie behoort fluïderen (het inspuiten van water onder hoge druk) ook tot de mogelijkheden.

Nieuw: vibrerend drukken!

De nieuwste techniek op dit moment is het zogenaamde vibrerend drukken. Ons nieuwe MRZV 20VV blok is het stilste blok op dit moment en geeft een minimum aan trilling, doordat het blok als het ware met de grond ‘communiceert’. Met de toerentalregeling kan een gewenst toerental worden ingesteld voor een optimale afstemming op de betreffende bodem en een minimale resonantie. Zie hieronder een video waarbij ook aan het water rondom de damwand te zien is dat de resonantie minimaal is.

De gebruikte techniek om een damwand te slaan hangt af van de volgende zaken:

 • De grondkwaliteit op de locatie
 • De kerende hoogte, diepte, materiaal en gewicht van de wand
 • De aanwezigheid van obstructies in de grond
 • De werkzaamheden geschieden on- of offshore

Verankeringen en stempelingen

De vorm van verankering hangt af van de omstandigheden op de locatie. Zaken als de kerende hoogte, de bovenbelasting achter de damwand en de type ondergrond spelen allen een rol. De verankeringen kunnen al dan niet in combinatie worden gebruikt met een stempelraam. Het stempelraam is een raamwerk van balken en buizen die gezamenlijk een overspanning creëren die druk op de damwandkuip stabiliseren. Van Schie beschikt over een eigen constructiewerkplaats en een ruime voorraad staal en kan zo binnen no-time een stempelraam op maat leveren.

Engineering

Van Schie beperkt zich niet tot het zetten en verwijderen van damwand alleen. Van Schie kan u vanaf het begin van het project al bijstaan middels engineering. Wij ontwerpen, tekenen, berekenen en adviseren op het gebied damwandconstructies. Wij zijn hiermee dus in staat de gehele damwandconstructie turnkey te leveren. Wij willen dus graag met u meedenken. Ook als een potentiële opdrachtgever denkt dat een project niet mogelijk is, willen wij kijken naar eventuele alternatieven die het project wel mogelijk maken.

Trillingsanalyse

Tevens zijn wij in het bezit van trillingsmeters. Deze trillingsmeters stellen ons in staat gedurende het hele project de trillingen monitoren. De data die daar uit voortvloeit wordt geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse wordt een rapport opgesteld, waarna de bevindingen aan de opdrachtgever kunnen worden doorgespeeld.

Laat u adviseren

Meer weten over efficiënte funderingswerken? Vul dan het onderstaande formulier in, wij reageren zo snel mogelijk. Heeft u vragen en overlegt u die liever persoonlijk? Bel dan gerust even met onze expert.

 • Hidden
 • Hidden
 • Wij gebruiken uw gegevens om te antwoorden (privacyverklaring).

van-schie-laura-veenis
 • Laura van Schie
 • Office Manager

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief