Geluidsschermen

Van Schie kan u op het gebied van geluidsschermen van dienst zijn bij nieuwbouw, vervanging, uitbreiding en reparatie, innovatie en onderhoud.

Geluidsscherm-Mowi-Beton
Geluidsscherm-Mowi-Kokos
Geluidsscherm-Mowi-1
VanSchie_GeluidsschermCocos_4
IMG_5073
IMG_5066
IMAG0356
IMAG0350

Mogelijkheden

Nieuwbouw

Een volledig nieuw geluidsscherm, volledig naar de wens van de opdrachtgever. De mogelijkheden zijn legio. U bent niet gebonden aan één type product of grootte van het totale scherm.

Vervanging

Door de jaren heen kan het voorkomen dat een geluidsscherm niet meer aan de huidige eisen kan voldoen. De techniek staat daarnaast ook niet stil en dus bestaat de kans dat huidige geluidsschermen kunnen worden verbeterd. In deze gevallen is vervanging een optie. Bestaande fundatie van de constructie kan eventueel worden hergebruikt, wat weer leidt tot kostenbesparing.

Uitbreiding en reparatie

Als in essentie het scherm nog functioneert, maar wel enkele gebreken toont, dan kan reparatie een oplossing zijn. Ook wanneer een scherm verhoogd of verlengd moet worden, kunnen we hier op eenvoudige wijze een oplossing voor uitwerken.

Innovatie

Door de vraag uit de markt blijven we producten ontwikkelen en verbeteren. Verder kunnen we voor elke denkbare situatie een manier van bescherming tegen geluid bedenken.

Onderhoud

Als product in de openbare ruimte zijn allerlei factoren van invloed op het geluidsscherm:
Vernieling, natuurschade en vervuiling. Met onze onderhoudsservice kunt u er van op aan dat het geluidsscherm in topconditie blijft. De Kohlhauer PLANTA® geluidsschermen dempen en absorberen geluid als geen enkel ander product en ze zijn ook nog eens groen. De schermen worden geproduceerd van 100% recyclebaar materiaal, hebben een levensduur van minimaal 50 jaar en zijn optimaal geconstrueerd voor het stimuleren van begroeiing. Het is dus een verantwoorde, duurzame, efficiënte en ook nog eens effectieve oplossing.

Toepassingen

De geluidsschermen worden in de regel toegepast op de volgende locaties:

Het product

Een geluidsscherm bestaat in hoofdlijnen uit een fundatie en een bovenbouw.

De fundatie

De uitvoering van de fundatie is afhankelijk van de locatie van het scherm in de omgeving, de opbouw van de grondslag en de afmetingen van het geluidsscherm.

De fundatiemogelijkheden zijn als volgt:

  • op betonpalen
  • op buispalen
  • op staalprofielen
  • op betonpoeren, al dan niet voorzien van een paalsysteem

De bovenbouw

De bovenbouw van een geluidsscherm bestaat veelal uit een constructie welke is bevestigd op de fundatie. De opbouw gebeurd middels beton of staal. Tussen deze constructie worden elementen gemonteerd. Deze zijn in vele vormen te verkrijgen:

  • Groen en absorberend: de Planta©-elementen bestaan uit een buitenframe met een vulling van gelaagd en geperste steenwol. De steenwol wordt voorzien van een PE net, die zorgt voor de bescherming.
  • Transparant: uitvoering van transparante geluidsschermen kan middels toepassing van elementen van glas of PMMA (kunststof). Hierbij zijn vele afmetingen en bevestigingssystemen mogelijk. Grootste voordeel van toepassen van transparante elementen is het creëren van zicht.
  • Aluminium: elementen opgebouwd uit aluminium zijn absorberend en reflecterend te verkrijgen.
  • Beton: elementen van beton zijn allerlei maten en diktes te verkrijgen. Verder is het bij beton mogelijk om elke gewenste structuur aan te brengen.
  • Kokos: elementen opgebouwd uit een stalen buitenframe en een vulling van met kokos omwikkelde PE buizen.
  • Kleuren: alle te leveren elementen zijn in elke gewenste kleur te leveren.
Geluidsscherm-bovenbouw-transparant-spelt
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Geluidsscherm-Bovenbouw-Groenabsorberend-Roosendaal
Geluidsscherm-Bovenbouw-Aluminium-Spelt
Geluidsscherm-Bovenbouw-Kokos

Advies en ontwerp

Alvorens het maken van een offerte kan desgewenst een ontwerp en advies gegeven worden voor het toe te passen geluidsscherm. Naar aanleiding van de situatie en de wensen van de opdrachtgever kunnen wij een passend ontwerp maken. Inpassing in de bestaande situatie kan gemodelleerd worden.

Bestekservice

Geen situatie is gelijk. Graag adviseren wij u voor de opmaak van uw bestekstekst of werkomschrijving. Eveneens kunnen de gewenste elementen als directielevering in uw werk ter beschikking aan de aannemer worden gesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om de geluidsschermen geheel turnkey op te leveren. Van Schie verzorgt dan naast installatie ook de gehele engineering.

Installatie

De installatie van de schermen voeren wij geheel in eigen beheer uit. Dat geldt dus voor het transport, aanbrengen van de fundatie, de installatie van de schermen en het eventueel aanbrengen van de beplanting. Van Schie is VCA* en ISO9001 gecertificeerd.

Beplanting

Naast het scherm kunnen wij ook desgewenst klimplanten leveren en aanbrengen. Deze doen geen afbraak aan de mate van geluidswering van het scherm. De schermen groeien binnen enkele jaren dicht en geven een natuurlijke uitstraling en inpassing in het landschap. Onderhoud van de beplanting is belangrijk voor een snelle begroeiing: ons onderhoudsschema kan hier voor worden ingezet.