Damwand

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van damwand en expert op het gebied van moeilijk bereikbare locaties. Dit kan een krappe locatie zijn, maar ook een locatie op of rondom het water. Wij beschikken over een ruime voorraad stalen damwand, maar houten en kunststof damwand behoren ook tot de mogelijkheden.

Damwand-Kunststof-2
Damwand-Staal-3
Damwand-Kunststof-1
Damwand-Staal-2
Damwand-Staal-1
Damwand
Damwand kuip 4
Damwand kuip 3
Damwand kuip 1
Damwand 2

Technieken

De gebruikte techniek om een damwand te slaan hangt af van de volgende zaken:

  • De grondkwaliteit op de locatie;
  • De kerende hoogte, diepte, materiaal en gewicht van de wand;
  • De aanwezigheid van obstructies in de grond;
  • De werkzaamheden geschieden on-shore of offshore.

De technieken die wij gebruiken zijn:

  • Trillen: Door middel van trillingen wordt de damwand de grond ingetrild;
  • Heien: Door middel van heihamers (een hydraulisch aangedreven valgewicht) wordt de damwand de grond ingeheid;
  • Statisch drukken: Trillingsvrije methode waarbij de damwand met veel kracht de grond wordt ingedrukt. Techniek wordt toegepast op locaties waar er eisen worden gesteld aan de trillingsniveaus. Dit soort locaties zijn bijvoorbeeld binnenstedelijke gebieden en rondom monumentale panden. In geval van een zware bodemconditie behoort fluïderen (het inspuiten van water onder hoge druk) ook tot de mogelijkheden.

Materialen

Wij voeren de volgende verschillende type damwanden uit:

Verankeringen en stempelingen

De vorm van verankering hangt af van de omstandigheden op de locatie. Zaken als de kerende hoogte, de bovenbelasting achter de damwand en de type ondergrond spelen allen een rol. De verankeringen kunnen al dan niet in combinatie worden gebruikt met een stempelraam. Het stempelraam is een raamwerk van balken en buizen die gezamenlijk een overspanning creëren die druk op de damwandkuip stabiliseren. Van Schie beschikt over een eigen constructiewerkplaats en een ruime voorraad staal en kan zo binnen no-time een stempelraam op maat leveren.

Engineering

Van Schie beperkt zich niet tot het zetten en verwijderen van damwand alleen. Van Schie kan u vanaf het begin van het project al bijstaan middels Engineering. Wij ontwerpen, tekenen, berekenen en adviseren op het gebied damwandconstructies. Wij zijn hiermee dus in staat de gehele damwandconstructie turnkey te leveren. Wij willen dus graag met u meedenken. Ook als een potentiële opdrachtgever denkt dat een project niet mogelijk is, willen wij kijken naar eventuele alternatieven die het project wel mogelijk maken.

Trillingsanalyse

Tevens zijn wij in het bezit van trillingsmeters. Deze trillingsmeters stellen ons in staat gedurende het hele project de trillingen monitoren. De data die daar uit voortvloeit wordt geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse wordt een rapport opgesteld, waarna de bevindingen aan de opdrachtgever kunnen worden doorgespeeld.