Projecten

Van Schie helpt bij bodemsanering

Het Besluit Bodemkwaliteit vereist dat de uitvoering van een (water) bodemsanering en daarnaast ook ingrepen in de waterbodem, door een gecertificeerd en erkend bedrijf wordt gedaan. Anders is degene die het uitvoert in overtreding. Aannemers of andere opdrachtgevers die maar heel af en toe met vervuilde grond te maken krijgen schrikken daar dikwijls van terug, omdat men vaak denkt zélf te moeten beschikken over de nodige certificaten en dan met name alles wat te maken heeft met de BRL 7000-protocollen.

VAN-SCHIE-JOURNAAL_NAJAAR-13

Hoe vaak komt het niet voor dat op een bouwlocatie maar een heel klein gedeelte vervuild is, bijvoorbeeld op de plek waar een olietank in de grond heeft gezeten. Of metaal- of asbestresten zijn achtergebleven in de bodem. Het is vaak veel werk en complex om daarvoor de hele procedure van certificering te doorlopen als er bedrijven zijn zoals Van Schie, die dat probleem kunnen oplossen, ook al gaat het maar om kleine stukken verontreinigde grond.

Van Schie beschikt over alle certificaten, de juiste apparatuur en goedgekeurde machines en is bevoegd om alle 7000-protocollen uit te voeren. Daar komt bij dat Van Schie over een eigen grondbank beschikt, waar zelfs de kleinste hoeveelheden grond kunnen worden uitgeplaatst en/of gereinigd. Ook het transport en het regelen van de vereiste vergunningen wordt – indien gewenst – door het bedrijf uit Mijdrecht verzorgd.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief