Op het gebied van digitale technieken is de GWW-sector momenteel met een inhaalslag bezig. Ook bij Van Schie zijn we up-to-date, werken we met de nieuwste digitale technieken. Op de bouwplaats kunnen posities met GPS tot op de centimeter nauwkeurig worden bepaald, kraanmachinisten kunnen minutieus graven aan de hand van 3D-GPS en ook de rittenplanning van vrachtauto’s wordt digitaal geregeld. Het werken met tablets is de nieuwe norm; papier verdwijnt naar de achtergrond.

Van Schie_pontons_bentoniet_Journaal_Projecten_2002_voorjaar_WEB (23)

GPS – Meetinstrumenten

Werken met een GPS-meetset op de bouwplaats betekent dat de uitvoerder (of de werkvoorbereiding) geen tekening meer hoeft voor te bereiden op de ‘traditionele manier’. Hij heeft nu de complete bouwtekening in AutoCad op z’n tablet staan. De achtergrondkaart, de landmeetkundige elementen, alles verschijnt real-time op z’n tablet, compleet met de juiste symbolen. Hij hoeft de tekening maar te openen en kan direct punten in het veld uitzetten (of inmeten). Ook wijzigingen komen real-time binnen. Bovendien beschikt iedereen op kantoor over dezelfde actuele informatie als de uitvoerder op de bouwplaats.

GPS – Machinesturing

Voorheen waren er bij graafwerkzaamheden ook een uitzetter en een grondwerker nodig, om lijnen uit te zetten en piketjes of jalonstokken te slaan. Met 3D-GPS kan de machinist het nu alleen. Het systeem geeft hem alle informatie over helling, hoogte, diepte en volumes. De gegevens kunnen real-time worden doorgestuurd en opgeslagen. Ideaal voor het narekenen van hoeveelheden en volumes. En voor de nacalculatie en facturering.

GPS – Tracking

Door telematica en tablets op alle vrachtauto’s is handmatige rittenadministratie niet meer nodig. Ritten en routes kunnen nu optimaal worden ingepland. Ook wordt real-time gekeken waar onze voertuigen zich bevinden. Dat betekent minder stilstand, minder tijdverspilling en besparing van brandstof. Kortom: kostenbesparing die weer ten goede komt aan de klant. Ook onze telekranen worden nu met gelijksoortige apparatuur uitgerust.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief