Onze expertises lopen uiteen. Van funderingstechnieken tot een grondbank die bijdraagt aan een gezond milieu. Van kraanverhuur tot pontonverhuur in binnen- en buitenland… Bij iedere expertise kunt u bouwen op onze 60 jaar ervaring. Én op ervaringen in de praktijk die we u met trots presenteren. Klik daarom hieronder op een expertise die u aanspreekt en zie hoe we andere opdrachtgevers verder hebben geholpen. Staat er niet genoeg of leiden de praatjes en plaatjes tot vragen, bel ons dan gerust. Graag zelfs. Wie weet werken we dan snel samen aan een project die de moeite van presenteren op deze site meer dan waard is.
Projecten
Je kan zoveel zeggen…
Praatjes vullen geen gaatjes. Daarom laten we u graag zien tot waar we in staat zijn. En, laten we er niet omheen draaien, dat is niet mis. Van iedere expertise geven we u graag een kijkje in de projecten die we samen met onze opdrachtgevers hebben beetgepakt.


Grondige uitbreiding
De Internationale Nederlanden Groep – kortweg ING – is met haar hoofdkantoor al ruim dertig jaar geworteld in Amsterdam. Aanvankelijk in Zuidoost, daarna verhuisde men naar de Zuidas, om vervolgens weer terug te keren naar Zuidoost. Daar staat aan de Bijlmerdreef inmiddels een heel complex van ING-kantoren, dat nu wordt uitgebreid met een splinternieuw hoofdkantoor. Een toekomstbestendig gebouw, dat voldoet aan alle mogelijke duurzaamheidseisen.

Rimpelloos door de Randstad
Een 72 meter lange fietsbrug, gebouwd in Krimpen aan den IJssel, moest worden afgeleverd bij het Cruquius gemaal in de Haarlemmermeer. Een opdracht waar heel wat gepuzzel bij komt kijken. Want hoe vervoer je zoiets? Over de weg? Dwars door de Randstad met al z’n obstakels? Of liever over het water? Het werd een transport over de binnenwateren: een 50 kilometer lange reis via de zogenaamde ‘Staande Mastroute’.

Nachtwerk
Toen ook de laatste open plek in Maarssenbroek ingevuld mocht worden voor woningbouw, kon het niet anders of er moesten geluidwerende maatregelen worden getroffen. Het gebiedje is amper drie voetbalvelden groot en ligt ingeklemd tussen de oprit naar de Zuilense Ring en de aan- en afvoerwegen naar de A2. Een enorme klus om hier een geluidsscherm omheen te bouwen zonder in conflict te komen met de dagelijkse verkeersstromen. Daarom heeft Van Schie het gehele project ’s nachts uitgevoerd.

Geen zee te hoog
Van Schie Kraanverhuur wordt regelmatig ingeschakeld voor speciale projecten bij Verhoef Access Technology in Aalsmeerderbrug. Dit keer ging het om een zwaar uitgevoerd gangway-systeem, bestemd voor een schip dat windturbines op zee installeert. De hele constructie, met een gewicht van 58 ton, werd met behulp van een dieplader en twee kranen op een ponton gezet. Via de Ringvaart ging de reis naar Amsterdam, waar het gevaarte geïnstalleerd werd op het offshore installatieschip Blue Tern.

De bevers te slim af
Bevers beginnen zo langzamerhand een plaag te worden in Nederland. Ze ondermijnen spoorlijnen, ze graven gangen in dijken en ze knagen aan bomen. Voor de biodiversiteit is het mooi, maar ze richten steeds meer schade aan. Op het eiland Voorne-Putten kon nog maar net worden voorkomen dat de dijk het begaf en een heel dorp onder water zou lopen. Van Schie bood hulp.

Brandstof voor data
Door de enorme groei van het internetverkeer hebben we steeds meer datacenters nodig. Daarin loopt ons land voorop. Nederland is één van de belangrijkste dataknooppunten ter wereld, met meer dan 200 datacenters, waarvan er alleen in de regio Amsterdam al 55 staan. Ze gebruiken naast veel water ook veel stroom. Die stroom mag nooit uitvallen. Mocht dat toch gebeuren, dan moet een datacenter onmiddellijk kunnen overschakelen op noodstroom, geleverd door generatoren. En die draaien op dieselbrandstof.

Reuring in de Hofvijver
Er gebeurt van alles in de Hofvijver, het meest gefotografeerde plekje van Den Haag. Vrachtwagens rijden over pontons, er worden damwanden geplaatst, er wordt zand gestort en de vijver wordt gedeeltelijk gedempt. Het heeft allemaal te maken met de renovatie van het Binnenhof, een grootschalig project waaraan ook Van Schie graag haar medewerking verleent.

Geslaagde operatie
Het was een operatie waar geen chirurg of verpleegster aan te pas kwam: de verlossing van maar liefst 143 auto’s die opgesloten zaten in de parkeergarage van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De oprijhellingen naar de diverse verdiepingen waren tegelijk in elkaar gestort. De schade was enorm. Alle geparkeerde auto’s zaten als ratten in de val. Na maanden van onderzoek mochten ze eindelijk uit het gebouw worden gehaald. Maar hoe dan? Zonder oprijhellingen? Pontonspecialist Van Schie uit Mijdrecht en autobergingsbedrijf Modern uit Utrecht staken de koppen bij elkaar en losten het samen op.

Diep gezonken
De Gemeente Amsterdam is al jaren bezig met het opschonen van de grachten. De lozingen zijn aangepakt, drijvend vuil wordt regelmatig verwijderd en nog dagelijks worden met behulp van grijpers en dekschuiten talloze fietsen, winkelwagentjes en gezonken roeibootjes van de bodem gevist.

Hoogspanning op de Maasvlakte
Op de Tweede Maasvlakte bij de Amaliahaven zijn momenteel de voorbereidingen bezig voor de bouw van een nieuw 380 kV-hoogspanningsstation, een belangrijke schakel in de transitie naar duurzame energie. Dit extra station is hard nodig, omdat op het bestaande station geen nieuwe aansluitingen meer mogelijk zijn. Daarom wordt het elektriciteitsnet nu versneld aangepast, ook vanwege de sterk toenemende industrieën op de Maasvlakte. Extra windenergie op zee is daarbij onontbeerlijk. En dat is nu precies één van de doelen van dit nieuwe station: de verbinding vormen tussen de windparken op de Noordzee en het landelijk hoogspanningsnet.

De stille kracht bij festivals
Je ziet ze niet. Je hoort ze niet. De honderden harde werkers die wekenlang bezig zijn om van een kale vlakte een fantastische feestlocatie te maken: rijplatenleggers, kraanmachinisten, tentenbouwers, riggers en mannen op heftrucks, hoogwerkers en knikmopsen. Hieronder de mannen van Van Schie. Ze hijsen de trussen tot grote hoogte, bedienen radiografisch bestuurbare rijplatenauto’s en bouwen in sneltreinvaart bruggen en pontonformaties. En als het feest begint, vertrekken ze met stille trom en komen een paar dagen later alweer terug om alles af te breken. Fascinerend.

Van Schie à Paris
Heel de wereld heeft deze zomer kunnen genieten van de Olympische Spelen in Parijs. Een veel besproken onderdeel was het zwemmen in de Seine. Was het water schoon genoeg? Liepen de deelnemers geen gevaar? En kon de wedstrijd wel doorgaan? Pas op het allerlaatste moment werd de kwaliteit van het water goedgekeurd en konden de langeafstandszwemmers en de deelnemers aan de triatlon de stromende rivier induiken. Bij beide zwemonderdelen was een belangrijke rol weggelegd voor de pontons van Van Schie.
Kom gerust langs voor een kop koffie!
Bel ons via 0297 – 237537 of mail naar info@vanschie.com