Nieuws

Techniek Driedaagse weer groot succes!

Op 5 november was het weer zover: de deuren opende zich en de eerste 300 leerlingen stormden naar binnen om te kunnen gaan boren, zagen, computeren en nog veel meer.

Techniek Driedaagse 2019 (2)

Zo’n 3.500 leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio wisten hun weg te vinden naar het terrein van FN Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht. Speciaal voor de Techniek Driedaagse was de grote hal weer omgedoopt tot één groot speelpaleis. Weliswaar een technisch speelpaleis.

De leerlingen maakten kennis met acht verschillende branchegroepen: Robotica, Agri Techniek, Automotive & Logistiek, Bouw, ICT, Installatietechniek, Metaal & Kunststof en Recycling. Van het programmeren van robots tot aan het metselen van een muurtje, het wisselen van een autoband tot aan afval hergebruiken als grondstof voor een 3D-printer: op de Techniek Driedaagse gebeurde het deze week weer allemaal.

Het doel van de Techniek Driedaagse is om leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met het vakgebied ’techniek’. En dat op velerlei disciplines, want zowel de smartphone in je hand alsook de stoel waar je op zit: alles heeft te maken met techniek.

Ruim 150 bedrijven en honderden vrijwilligers zetten zich in om de Techniek Driedaagse mogelijk te maken. Van Schie participeerde uiteraard ook en vertegenwoordigde met een groot aantal collega bedrijven de branchegroep ‘Bouw’. Binnen die discipline konden de jongeren o.a. muurtjes metselen, op een minigraafkraan oefenen, een brug bouwen en een bouwtekening maken.

De Techniek Driedaagse is een initiatief van Technet Amstel en Venen. Meer informatie vindt u hier.

Video-impressie!

Mooi om de duizenden leerlingen zo bezig te zien met techniek. Bekijk hier een video-impressie en zie hoe ze het zelf beleven!

Meer weten over dit soort initiatieven?

  • Hidden
  • Hidden
  • Wij gebruiken uw gegevens om te antwoorden (privacyverklaring).

van-schie-bastiaan-hulsbos-commercieel-manager-03
  • Bastiaan Hulsbos
  • Commercieel Manager

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Ok