Hoog boven de bouwplaats doen ze hun werk: de indrukwekkende torenkranen die met schijnbaar gemak de zwaarste lasten verticaal en horizontaal verplaatsen om ze daarna met uiterste precisie op de juiste plek te laten zakken. Hun silhouet is vaak al van grote afstand te zien boven de skyline van de stad.

VS Journaal_Voorjaar 2022_Infra_pontons_rijplaten_bruggen_kranen_WEB (22)

Soms moeten torenkranen op de meest ongelukkige locaties worden opgebouwd. Zo ook in hartje Amsterdam, in de Nieuwe Doelenstraat, waar de oude bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) moest worden gesloopt om op dezelfde plek weer een nieuw gebouw neer te zetten.

Slechts 80 m2 was er beschikbaar om de Fontexx-kraan van het type 202 EC-B 10T Litronic op te bouwen in het smalle straatje tussen de bestaande eeuwenoude panden achter Hotel De L’Europe.

Binnen diezelfde ruimte moest ook de telekraan van Van Schie zich kunnen opstellen om alle torensecties naar boven te hijsen. En op diezelfde plek moest er ook nog een paar vierkante meter overblijven voor de vrachtauto’s die alle afzonderlijke secties, ballastblokken en overige onderdelen kwamen lossen. Maar de mannen van Van Schie en Fontexx hebben wel hebben wel voor hetere vuren gestaan, die zijn van alle markten thuis.

Op deze compacte locatie wordt nu een nieuwe universiteitsbibliotheek gebouwd die tevens dienst gaat doen als internationaal ontmoetings- en educatiecentrum. Het gebouw sluit naadloos aan bij de monumentale panden van het naastgelegen Binnengasthuis.

Fontexx

Fontexx Cranes & Access maakt deel uit van de Van Schie Groep. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en het reviseren van torenkranen en hoogwerkers. Fontexx-kranen staan over de hele wereld.

Binnen Nederland staan momenteel een tiental torenkranen van Fontexx opgesteld, werkend op diverse hoogtes en verdeeld over verschillende projecten. Van Eindhoven tot Amsterdam en van Den Bosch tot Groningen.

De aansluiting van Fontexx bij Van Schie zorgt voor een breder aanbod van materieel bij grote bouwprojecten. Het vormt een perfecte aanvulling op de eigen verhuur van Spierings-vouwkranen, telescoopkranen en hoogwerkers.

Kijk voor meer info over Fontexx op fontexx.com of over de gehele Van Schie Groep op vanschiegroep.com.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief