Stel je eens voor: je vaart met je bootje over de Gouwzee van Volendam naar Marken, doemt er ineens een tropisch eiland voor je op. Je gelooft je ogen niet. Een gevolg van de opwarming van de aarde? Een fata morgana? Niets van dit alles. Het eiland ligt er écht, drie maanden lang. Het is een promotiestunt van fastfoodketen McDonalds, gebouwd op zeewaardige pontons van Van Schie. Ze noemen het ‘Good Times Island’.

VAN-SCHIE-JOURNAAL_NAJAAR-11

McDonalds heeft aan dit project een prijsvraag gekoppeld, waarbij fans van de fastfoodketen een dag op dit eiland kunnen winnen, geheel verzorgd. Je hebt dan 24 uur lang een heel eiland voor jezelf en je mag ook nog 9 vrienden of vriendinnen meenemen. Op het eiland is een keuken waar hamburgers, frietjes en kipnuggets worden gebakken. Er is een 8 meter hoge rots gebouwd met een waterval, een hagelwit strand met hangmatten, 12 palmbomen en zelfs een jacuzzi. Op 6 juni jl. ging het project van start en werd officieel geopend door olympisch zwemkampioen Ferry Weertman, die vanaf Volendam naar het eiland zwom. Inmiddels is de inschrijving gesloten, het project afgerond en hebben 350 winnaars van het eiland kunnen genieten.

Spannende uitdaging
Het bouwen van het eiland heeft zes weken geduurd, een enorme prestatie voor zo’n ingewikkeld project. De basis bestond uit 25 pontons, met daarop 35.000 kilo wit zand, waterpartijen en palmbomen. Vier maanden lang moest het stormen, golfslag en andere weersinvloeden kunnen weerstaan. Het basis-eiland is in de haven van Monnickendam samengesteld en met assistentie van Van Schie Kraanverhuur opgebouwd. Vervolgens is het naar z’n uiteindelijke plek op de Gouwzee gesleept. Daar is ook de schuine klep gemonteerd die het strand schuin laat aflopen in de zee.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief