Projects

Pontonbruggen Middelburg en De woude

Ook in Middelburg en De Woude bracht Van Schie pontonbruggen aan. In Middelburg voor fietsers en voetgangers, in De Woude óók voor voertuigen.

Van Schie_pontons_bentoniet_Journaal_Projecten_2002_voorjaar_WEB (4)

Middelburg

Over het Kanaal door Walcheren ligt een draaibrug die het centrum van Middelburg verbindt met het trein- en busstation en de achterliggende wijken. De brug is 70 jaar oud en moest nodig gerenoveerd worden. Dat is gebeurd bij Hollandia B.V. in Krimpen a/d IJssel.

Ook in dit geval bleek een pontonbrug de ideale oplossing. De 65 meter lange fiets- en voetgangersbrug heeft een middensectie die op vaste tijden opendraait voor de scheepvaart. Hij is voorzien van verlichting. Het hoogteverschil is opgelost door trappen van Janson Bridging, het zusterbedrijf van Van Schie.

De Woude

De Woude is een eilandje in het Alkmaardermeer. Het valt onder de gemeente Castricum. In feite is het een dorpje met maar 160 inwoners. Je kunt er alleen komen met de pont. De betreffende veerpont moest er gedurende twee weken uit voor groot onderhoud. Ook hier zorgde een tijdelijke pontonbrug voor de ideale verbinding over water. Voor Van Schie was dit al de derde keer op dezelfde plek.

Want to stay informed?

Sign up for our newsletter