Bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer worden luxe zeegaande jachten gebouwd voor opdrachtgevers over de hele wereld. Dat gebeurt onder andere in drie enorme scheepsbouwhallen, met daarin een overdekt droogdok van 90 meter lengte, een tweede droogdok van 66 meter en een scheepshelling van 110 meter. Deze laatste wordt nu ook omgebouwd tot droogdok.

Van Schie_Mijdrecht_Infrawerken_Pontons_Journaal_voorjaar 2017_WEB (9)
Van Schie_Mijdrecht_Infrawerken_Pontons_Journaal_voorjaar 2017_WEB (11)
Van Schie_Mijdrecht_Infrawerken_Pontons_Journaal_voorjaar 2017_WEB (19)
Van Schie_Mijdrecht_Infrawerken_Pontons_Journaal_voorjaar 2017_WEB (18)

De Vries Scheepsbouw bestaat al sinds 1906. Per jaar worden er gemiddeld 3 schepen gebouwd, met een lengte vanaf 32 meter, geheel op maat en naar wens van de klant. Discretie verzekerd, want het gaat om privéjachten en het zijn altijd miljoenenprojecten. De laatste jaren is de vraag naar hogere en ook bredere schepen toegenomen en dan heeft een helling te veel beperkingen. Dus was er maar één oplossing: ook van deze hellingbaan een droogdok maken, waarin straks jachten tot een lengte van 75 m en een maximum breedte van 12,5 m gebouwd kunnen worden.

Een dergelijke transformatie komt weinig voor, ook al omdat de hal moest blijven staan. Dus voor Van Schie als hoofdaannemer was dit een enorme uitdaging. Maar samen met VOBI – voor het betonwerk – heeft men alle benodigde disciplines in huis. Belangrijk was het slopen van de oude helling, een enorme massieve betonnen constructie. Hiervoor moest eerst de vloer van de hal worden gestabiliseerd. Daarna kon er worden geheid en werden rondom de definitieve damwanden geplaatst. Vervolgens ontstond er een bouwkuip die 6 meter diep moest worden uitgegraven. De grond voerde Van Schie af naar de eigen grondbank en vanaf het water werd er onder andere gewerkt vanaf pontons.

Belangrijk om te vermelden is dat de hele klus binnen 6 maanden geklaard moest zijn.  Zoiets kan alleen als er dag en nacht wordt doorgewerkt en er een blindelings vertrouwen is tussen de opdrachtgever en de uitvoerende partijen.

Bekijk ook: