Een ‘balletje hooghouden’ is voor de meeste mannen geen probleem. Maar een pijpleiding van 560 meter in de lucht houden, is andere koek! Dat vereist teamwork, vooral als het gaat om een kwetsbare watertransportleiding, die ook nog eens met een bepaalde boog en onder een exact berekende hoek de grond in moet schuiven. Meter voor meter, een samenspel van 6 telekranen, een autolaadkraan en twee graafkranen. De ene kraan iets omhoog, de andere weer iets omlaag… Voor de kraanmachinisten geen probleem: die kunnen werken op de millimeter. En voor de uitvoerder moet het een gevoel zijn geweest als van een dirigent voor een symfonieorkest.

Van Schie_Kraanverhuur_Vlaardingen_Transportleiding_2017 (2)
VAN-SCHIE-JOURNAAL_NAJAAR-19
Van Schie_Kraanverhuur_Vlaardingen_Transportleiding_2017 (4)
VAN-SCHIE-JOURNAAL_NAJAAR-17
Van Schie_Kraanverhuur_Vlaardingen_Transportleiding_2017 (3)

Het speelde zich af bij Vlaardingen-West. Daar moet over enige tijd de A15 verbonden worden met de A20: de zogenaamde Blankenburgverbinding. Het hele gebied moet er op de schop, waaronder de A20, die met twee rijstroken moet worden verbreed. Voor de drinkwaterleiding die daar in de zuidelijke berm ligt, is dan geen plaats meer. Dus moest deze leiding verlegd worden naar de noordkant van de A20. Maar daar ligt het sportcomplex Broekpolder in de weg, over een breedte van 500 meter.

Gelukkig is het daar ‘zachte grond’, dus was het geen probleem om de drinkwatertransportleiding een halve kilometer onder de grond door te trekken. Eigenlijk was er maar één natuurlijk obstakel. Niet ‘het korenwolfje’ was dit keer de grote spelbreker, maar ‘de kleine modderkruiper’, een zeldzaam voorkomend diertje dat werd aangetroffen tijdens het veldonderzoek. Maar onder deskundige ecologische begeleiding is ook hiervoor een oplossing gevonden.


Kwetsbare constructie
De DN400 stalen drinkwaterleiding is aan de binnenzijde bekleed met een cementcoating. Dat betekent dat bij de minste of geringste spanning in de buizenstreng, barsten in de binnenbekleding kunnen ontstaan. Er waren 9 kranen nodig, omdat de leiding in een bepaalde bochtstraal gehouden moest worden, zowel verticaal als horizontaal. Vervolgens moest deze schuin de grond in. De verplaatsing ging met een snelheid van 150 meter per uur, dus in 4 uur tijd werd de klus geklaard. Hoofdaannemer was Heijmans.

 

Bekijk ook: