Nieuws

Leerlingen kijken hun ogen uit bij Van Schie

Onlangs waren leerlingen van scholengemeenschap Thamen uit Uithoorn te gast bij Van Schie. Om middelbare scholieren te laten ervaren hoe veelzijdig en uitdagend techniek is, stelden wij, net als een aantal andere lokale technische ondernemers, de afgelopen weken onze deuren open voor Techniek Xperiences. Bij Van Schie investeren wij graag in de vakmensen van de toekomst.

van-schie-leerlingen-kijken-ogen-uit-3

Op donderdag 12 april was het zover: 14 leerlingen van de tweede klas fietste ons terrein aan de Constructieweg op voor een kennismaking met techniek. Na lekker wat drinken volgde er een korte presentatie en uitleg over het bedrijf door Wilco van der Sar en Hildo Boelsma. Daarna kon begonnen worden aan de rondleiding langs alle machines, werkplaatsen en de grondbank. De middag werd geheel in stijl afgesloten met een heuse kruiwagenrace. Na 6 minuten scheppen en kruien was er een duidelijk winnaar en gaf de weegbrug 620 om 960 kilo aan!

De Techniek Xperiences worden georganiseerd door TechNet Amstel & Venen met als doel jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de technische sector. Manon van Scheppingen, decaan van het Thamen, is zeer enthousiast over de gastlessen en de bedrijfsbezoeken. “De leerlingen kijken echt hun ogen uit’’, zegt zij. “Vaak kennen ze de bedrijven niet, of ze herkennen alleen het eindproduct. Doordat ze nu even binnen mogen kijken, gaat er een wereld voor hen open.”

Naast Van Schie doen ook Brabebo, Spelt BV, Brouwer Transport en Logistiek, Burgers Carrosseriebouw, Comhan, Geostick, Omefa, PPG Industries, SC Johnson Europlant, Van Walraven en Walraven mee met de Techniek Xperiences.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief