Met palen trekken sta je nooit meer voor paal

Wij bieden de expertise palen kraken niet aan, wij doen liever het werk goed. Bij ons blijven de palen niet in de grond zitten, wij halen de palen gewoon weg!

 

Wil je meer weten over palen kraken? Of ben je benieuwd naar onze oplossing om palen te verwijderen? Lees dan verder.

Heipaal verwijderen

Palen kraken/koppensnellen

Palen kraken, ook wel koppensnellen of hydraulisch palen kraken genoemd, is het verwijderen (tot een bepaalde hoogte) van de bovenste laag van betonnen paalkoppen van heipalen. Maar slimmer is het vaak om de palen helemaal te verwijderen. Zo houd je de grond schoon van onnodige materialen. En voorkom je gedoe bij grond afvoeren en anders.

Het kraken van palen gebeurt na het inheien van betonnen heipalen. Zowel de koppen van ronde als vierkante palen kunnen worden gesneld.

Hydraulisch palen kraken

Het zagen van palen kan hydraulisch gedaan worden door middel van een grote machinale kop met beitels. De palen kunnen een doorsnede hebben van 18 tot 90cm en zowel rond als vierkante palen kunnen door deze palenkrakers worden gekraakt. Maar ook het trekken van de verschillende lengtes en diktes is geen probleem voor het team van Van Schie. Laat u adviseren wat in uw situatie het beste is.

De hydraulische palenkraker zorgt ervoor dat het beton rond de wapening wordt vergruisd, zodat er geen zijwaarste krachten op de palen wordt uitgeoefend. Het puin wordt hierna verwijderd en afgevoerd.

Handmatig palen kraken

Soms is het niet mogelijk om betonnen palen hydraulisch te koppen, dit kan komen doordat:

  • er teveel kopwapening in de paal zit
  • de palen te dicht op elkaar staan

Palen trekken is dan de beste oplossing. Tenzij u kiest voor een handmatige oplossing door met een luchthamer de kop te snellen. Dit proces is een intensief karwei.

Palen trekken in Haarlem door Van Schie

Andere oplossing voor palen kraken

Vaak is het helemaal niet nodig om een paal te hoeven kraken. Wij kunnen dan wellicht de (hei)palen voor u verwijderen door ze uit de grond te trekken. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op de pagina palen trekken of leg uw probleem aan ons voor en wij denken graag met u mee! Ook over het nabewerken met bentoniet vertellen we u graag meer.

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief