Plaatpontons

Hoeveel pontons u nodig heeft en hoe het eiland geconstrueerd moet worden hangt volledig af van wat u met het ponton wilt doen. Wij willen u daar graag bij helpen. Wij kunnen u voorzien van een stabiliteits- en sterkteberekening, 3D-tekening en een gedegen advies. De pontons worden per vrachtwagen aangevoerd en per kraan te water gelaten. Door een uniek koppelsysteem zijn ze in no-time geconstrueerd.

ponton Gentse Feesten
Mobiele kraan op ponton
Materieel B'Ambacht5
Hoogwerker op ponton
ponton carre amsterdam
ponton publiek
ponton loveland
2
ponton Maurits huis 2
silotransport

Van Schie heeft zeer veel toebehoren bij dit type ponton. Hierbij kan worden gedacht aan aluminium op- en afrijkleppen, die aan de constructie gekoppeld kunnen worden. Hiernaast hebben wij nog een zeer uitgebreid aanbod aan andere klepconstructies.

Tevens kunnen wij diverse types railingwerk monteren, zoals leuningpalen (met nylonkoord of staalkabel) of een vast hekwerk. Van Schie heeft hiernaast diverse verankeringsystemen, bijvoorbeeld spudpalen, in haar assortiment.

Technische eigenschappen

Pontons-Middenponton-EigenschappenPontons-Koppelponton

Pontons-Eindponton-EigenschappenPontons-Eindponton

Het ponton is een volledig afgelast doosvormig lichaam, bestaande uit plaatstaal (S355). De dikte van het stalen bovendek is 3 mm. Het gehele dek is voorzien van een antisliplaag. De bodem van het ponton is 2,5 mm dik, terwijl de wanden een dikte hebben van 2 mm. Inwendig zijn vijf dwarsschotten en twee langschotten met ronde openingen aangebracht, daardoor wordt een grote stijfheid verkregen. Aan de korte zijde zijn drie bovenkoppelingen en vier onderkoppelingen aangebracht, aan de lange zijde zes bovenkoppelingen en acht onderkoppelingen.

Pontons-Plaatponton-Koppelingssysteem-3DPontons-Plaatponton-Koppelpen-3D