Engineering

Van Schie ontwerpt, tekent, berekent en adviseert. En doordat wij zelf actief zijn in de GWW, weten wij hoe wij een constructieve bijdrage kunnen leveren.

VanSchie_Engineering_1
VanSchie_Engineering_2
Engineering

Ontwerp

Met een ontwerp van Van Schie kunt u verder. Wij zorgen dat uw idee├źn op papier komen te staan. Wij houden hierbij rekening met bestaande objecten, zoals bebouwing en groenvoorzieningen. Hierbij moet u denken aan:

  • Geluidschermen;
  • Hekwerk;
  • Stempelramen;
  • Enz.

Tekeningen

Ons bedrijfsbureau is in staat om u te voorzien van een goede tekening. Goed betekent volgens ons duidelijk, nauwkeurig en volledig. Wij zijn zeer bekend met AutoCAD en kunnen uw tekeningen zowel digitaal als in hardcopy aanleveren.

Voor pontonprojecten kunnen wij het pontoneiland middels SketchUp digitaal voor u intekenen in Google Earth, zodat wij u een beter beeld kunnen geven hoe het geheel er uit komt te zien.

Berekeningen

Des te complexer het bouwwerk, des te belangrijker is het hebben van een kloppende berekening. Constructies vallen of staan er letterlijk bij. Van Schie biedt graag haar kennis aan als het gaat om dit soort berekeningen. Het gaat hierbij vooral, maar niet uitsluitend, om:

  • Damwandberekeningen;
  • Trillingsanalyse;
  • Fundatieberekeningen;
  • Constructieberekeningen;
  • Stabiliteitsberekeningen;
  • Enz.

Advisering

Van Schie heeft een ruime, maar bovenal brede ervaring met vraagstukken uit de GWW. Doordat wij op meer dan 50 jaar ervaring kunnen teren, zien wij vaker dezelfde problemen terug. Nieuwe problemen zien wij als een uitdaging. Met innovatieve oplossingen komen, is iets wat wij graag doen.

Vergunningen

Bij het aanvragen van een vergunning komt veel kijken. De overheid vraagt tegenwoordig veel van u: kwaliteitsverklaringen, tekeningen op schaal, certificaten en diverse berekeningen. Voor een leek kan dit heel verwarrend zijn, zeker als u niet zeker bent welke eisen er worden gesteld aan de documenten die u moet overleggen. Om te zorgen dat uw plannen geen vertraging oplopen, of als u gewoon tijd wilt besparen, kunt u Van Schie de vergunning laten regelen.

Design & Construct

De Design & Construct methode wordt in Nederland veel toegepast. Kiest u voor deze vorm van projectrealisatie, dan ontwerpen, berekenen en realiseren we het door u gewenste bouwwerk.

DesignConstruct-2
yellow hardhat with blueprint
DesignConstruct-3
Design-en-Construct

We delen het project in fases op. Iedere fase wordt door u gecontroleerd. Na uw goedkeuring starten we met de volgende fase. De feitelijke invulling van de fases bij een Design & Construct contractvorm is onze verantwoordelijkheid. De voordelen van het werken volgens deze methode zijn glashelder: u kunt rekenen op een kwalitatief hoogstaand ontwerp en een snelle start van het project. Design & Construct scheelt u tijd en kosten.

Bekijk ook: