Bodemsanering

We hechten bij Van Schie veel waarde aan het milieu en zijn met recht een groen bedrijf. Dat herkent u niet alleen aan de groene kleur in ons logo, maar ook aan de werkzaamheden die we uitvoeren en de manier waarop we dat doen. Zo zijn we actief op het terrein van bodemsaneringen. Op het gebied van de bodemsanering zijn wij gecertificeerd volgens de BRL 7000 (Protocollen 7001, 7002 en 7003).

Bodemsanering-7
Bodemsanering-3
Bodemsanering-2
Bodemsanering-1

Werkwijze bodemsanering

Bij elke bodemsanering maken we gebruik van ons eigen machinepark, dat met zowel grote als kleine machines voor dit soort projecten zijn ontwikkeld. We hebben de werkzaamheden van begin tot eind in eigen hand. Onze graafmachines zorgen voor het ontgraven van de verontreinigde grond. Onze vrachtwagens voeren die grond af naar onze eigen grondbank in Mijdrecht. De grond wordt daar ter plekke gebufferd, gereinigd en omgezet tot bouwstof. Door het beheersen van de complete keten kunnen wij een volwaardig eindproduct garanderen.

U kunt naast het ontgraven en afvoeren van de verontreiniging ook kiezen voor een alternatieve methode. We kunnen de grond bijvoorbeeld injecteren om die te reinigen of te isoleren. Uiteraard beschikken we over de waterzuiveringsinstallaties en de machines om te injecteren, die voor deze werkwijze nodig zijn. Het beheersen van de volledige keten betekent dat we voor u ook de engineering en het vergunningentraject bij bodemsanering voor onze rekening kunnen nemen. Onze jarenlange ervaring en grote deskundigheid staan garant voor een doordachte, effectieve en kostenbesparende saneringsmethode. De aanpak is daarbij perfect afgestemd op het type grondslag, de soort verontreiniging en de specifieke omstandigheden van de locatie.