Bruggen

Van Schie verhuurt voor elke gelegenheid een brug. Wij hebben een grote en gevarieerde voorraad aan loop- en fietsbruggen, pontonbruggen en bruggen voor zwaar verkeer. Wij leveren de brugconstructie indien gewenst compleet met de landhoofden en/of aanbruggen, zodat hij direct na installatie gereed is voor gebruik.

 

Sail_AanlegsteigerRondvaart
Damrak 3
VanSchie-Bruggen
Sail_Drijvendterras
TourUtrecht_3
Dancevalley2012
Sail_Aanlegsteigers
Sail_AfsluitingIJ
Alphen (4)
VanSchie-Sail2010-4

Treadway B-elementen

Het Treadway materiaal wordt gebruikt voor de bouw van bruggen waarvan een belasting tot 50 ton mogelijk is. De formatie wordt verkregen door een aantal elementen d.m.v. koppelpennen in de lengterichting in een veelvoud van 4.60 meter aan elkaar te koppelen. Tevens zijn er ook delen van 1.65 meter lengte beschikbaar. In de  breedte kunnen de delen gekoppeld worden d.m.v. tussenroosters met een breedte van ca. 1.30 meter. Het op- en afrijden wordt mogelijk gemaakt doordat er ook samengestelde opritten van ca. 5 meter aangekoppeld kunnen worden. Van Schie kan ook verschillende soorten steunpunten en landhoofden in het water aanbrengen, welke als draagpunt voor de koppelbare Treadway-delen dienen te worden toegepast als de overspanning te groot is ten opzichte van de gewenste belasting.

Treadway bruggen kunnen zowel op land als over water gebouwd worden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook als boorplatform op een bouwterrein worden geconstrueerd, of als oprithelling voor een laad-dock en overkluizing.

Pontonbrug

Tijdens onderhoudswerkzaamheden kan een vaste brug soms tijdelijk onbegaanbaar zijn. Een pontonbrug kan dan uitkomst bieden. Het verkeer kan op deze manier dan gewoon doorstromen. Voor dit soort drijvende bruggen wordt vaak gebruik gemaakt van plaatpontons. Deze kunnen worden voorzien van scharnierende op- en afrij kleppen die aan de constructie gekoppeld kunnen worden. Diverse soorten leuningwerken en kantopsluitingen maken het geheel compleet en veilig voor gebruik door alle verkeersdeelnemers.

Loopbrug

Loopbruggen en gang-ways heeft Van Schie in vele afmetingen variërend van 6 tot 15 meter. Ze zijn bedoeld om kleine afstanden te overbruggen. Deze bruggen kunnen gebruikt worden voor de oversteek van smalle wateren, het bereiken van een pontoneiland of de oversteek van een sleuf. Voordeel van de bruggen is dat ze makkelijk te plaatsen zijn en de kleppen flexibel draaien, zodat deze altijd naadloos aansluit op de ondergrond.

Verkeersbrug

Van Schie verhuurt bruggen voor zwaar verkeer. Afhankelijk van de situatie kan worden bepaald welk type brug nodig is. Wij kunnen de brug all-in leveren. Dat betekend dat naast de levering en plaatsing van de brug ook de oplegconstructie en de aansluiting op de bestaande weg wordt verzorgd.